+4 - 0722 998 663 office@ipartner.ro

Produse topografice, cartografice si fotogrammetrice

Necesitatea de imagini ortorectificate si modele digitale ale terenului in studiul unei scene, a crescut gradul de implicare al tehnologiei UAV (Dronelor). In functie de suprafata studiata sunt recomandate fie hexacopterele, fie avioanele dirijate de la sol.

TEHNOLOGIA UTILIZATA

Prin tehnologia utilizata de catre noi este posibila inregistrarea unei cantitati de informatii foarte densa si la o rezolutie ridicata. Folosind apoi software de specialitate, se genereaza mozaicuri din fotografiile obtinute. Tehnologia Structure From Motion elimina necesarul calibrarii camerei in prealabil. Tot aceasta permite si generarea unui nor de puncte si implicit al unui model digital al suprafetei. Combinand cele doua produse independente, mozaicul si DSM-ul, imaginile pot fi ortorectificate, eliminandu-se erorile cauzate de distorsiunea lentilelor, a paralaxelor sau a diferentelor de nivel de la suprafata terenului. Acest material derivat este adecvat pentru determinari metrice sau digitizare, ca suport si sursa pentru intocmirea de planuri si harti topografice, cat si pentru folosirea in texturarea DTM-urilor.

In concluzie, avantajele tehnologiei UAV in directia cartografierii aeriene o reprezinta capacitatea de abordare a terenurilor greu sau deloc accesibile, rezolutia spatială, temporala si uneori chiar si radiometrica superioara tehnologiilor actuale. Cerintele ce pot fi indeplinite de fotogrammetria clasica sunt cu usurinta abordate si de tehnologia UAV. Limitarea o reprezinta nu metoda de achizitie si prelucrare, ci altitudinea plafonului de zbor. Pe de alta parte, inaltimea scazuta, nepermisa aeronavelor clasice, introduce UAV in domeniul topografiei, prin precizia cu care preia imaginile si prin rezolutia acestora.

PRODUSE CE LE PUTEM LIVRA:

Pornind de la inregistrari raster de rezolutie ridicata si puncte de control la sol, metoda permite obtinerea de produse precum:

– DTM-uri generate automat sau bazate pe linii de restrictie;
– Mozaicuri;
– Planuri de situatie cu curbe de nivel;
– Modele 3D ale asezarilor urbane de dimensiuni reduse si a celor rurale;
– Date suport pentru planificare teritoriala;
– Imagini aeriene oblice;
– Imagini aeriene ortorectificate;
– Cartarea regiunilor cu grad crescut de variabilitate (Delta, luncile râurilor, zonele afectate de eroziune, transport şi acumulare) cu rezoluţie temporală ridicată;
– Cartare costieră;
– Cartarea zonelor afectate de dezastre.

Sa lucrăm împreună!

Experiența și profesionalismul nostru iți vor aduce plus valoare în fiecare proiect unde ne vei implica și pe noi.

office@ipartner.ro
București, România
+4 – 0722 998 663

Asteptăm mesajul dumneavoastră

5 + 3 =

+4 – 0722 998 663

office@ipartner.ro

marian_radoi

+4 – 0722 998 663