+4 - 0722 998 663 office@ipartner.ro

Produse topografice, cartografice si fotogrammetrice

Necesitatea de imagini ortorectificate si modele digitale ale terenului in studiul unei scene, a crescut gradul de implicare al tehnologiei UAV (Dronelor). In functie de suprafata studiata sunt recomandate fie hexacopterele, fie avioanele dirijate de la sol.

Studiul siturilor arheologice si al monumentelor de patrimoniu

Scopul este analiza, interpretarea  şi administrarea elementelor de patrimoniu national, prin reprezentari realiste si precise. O astfel de documentare presupune o suita de tehnici ce pot fi substituite de produsele UAV. Tehnicile SfM permit obtinerea unor rezultate de o calitate ridicata, pornind de la inregistrari raster, realizate cu o camera fotografica.
Determinarile metrice realizate pe cale clasica ce presupun esantionari eterogene ale sitului nu mai sunt necesare odata cu digitizarea intregii scene. Reprezentari sub forma de DSM-uri, TIN-uri sau meshe permit abordarea sitului si analiza acestuia intr-un spatiu virtual, independet de conditiile din teren. De asemenea tehnologia folosita presupune inregistrarea si a datelor fotografice 360 de grade in jurul obiectivului.
Rezolutia temporala ridicata a inregistrarilor permite urmarirea evolutiei in timp, facilitand astfel luarea de decizii pentru protejarea monumentelor si a scenelor aflate in stare precară.

PRODUSE CE LE PUTEM LIVRA:

Pornind de la inregistrari raster de rezolutie ridicata si puncte de control la sol, metoda permite obtinerea de produse precum:

– modele 3D;
– crearea de nori de puncte 1:1 caracterizati nu numai de pozitia in spatiu ci si de valorile RGB originale;
– stabilirea gradului de degradare pe baza caracteristicilor spectrale (unde este posibil);
– reprezentari fatade;
– studiul gradului de degradare;
– urmarirea evolutiei in timp;
– stabilirea zonelor ce trebuiesc adresate in vederea restaurarii.

Sa lucrăm împreună!

Experiența și profesionalismul nostru iți vor aduce plus valoare în fiecare proiect unde ne vei implica și pe noi.

office@ipartner.ro
București, România
+4 – 0722 998 663

Asteptăm mesajul dumneavoastră

6 + 13 =

+4 – 0722 998 663

office@ipartner.ro

marian_radoi

+4 – 0722 998 663