+4 - 0722 998 663 office@ipartner.ro

Nori de puncte 3D

Rezultatul scanării laser 3D este o reprezentare 3D organizată a obiectelor înregistrate numită “nor de puncte”. Poziția fiecărui punct este definită într-un sistem tridimensional, prin coordonatele X, Y, Z.

Norii de puncte 3D sunt disponibili utilizatorilor prin sistemul de vizualizare din cadrul Autodesk ReCap sau alte softuri. Aici, se pot realiza măsurători exacte pe norul de puncte si analiza diferite detalii.

Ulterior, norii obținuți sunt prelucrați și procesați în diferite softuri, pentru a se putea obține produsele 2D (imagini ortorectificate, planuri 2D, secțiuni 2D, elevații fațade 2D, etc.) sau modele 3D CAD BIM.

Nota: Norii de puncte 3D sunt 100% compatibili cu o multitudine de programe CAD si pot fi exportați ca fișiere cu format *rcp, *rcs, *xyz, *e57, *pts, *ptx, *pcg, *ascii, etc.

AVANTAJELE DECIZIEI DE A COMANDA UN RELEVEU PE BAZA SCANĂRILOR LASER 3d

RAPIDITATE

scanarea laser necesită un timp redus de achiziție a datelor, comparativ cu alte tehnologii de măsurare.

REDUCEREA COSTURILOR

volum mare de date achiziționate într-o perioada minimă de timp, cu mai puțin personal.

SIGURANŢă în muncă

risc foarte scăzut de producere a accidentelor de munca; scanerele pot fi utilizate in medii dificile, fără a afecta integritatea obiectelor scanate sau siguranța operatorilor.

ACURATEŢE

rezultatul scanării laser este o copie 3D autentica, completă și precisă a realității, ce nu poate fi executată cu un alt mijloc sau metodă de măsurare.

EFICIENŢA

scanarea laser permite o mai bună utilizare a resurselor si spatiilor; nu mai sunt necesare întoarceri pe teren, deoarece toate detaliile sunt înregistrate.

PERFECŢIUNE

risc minim cauzat in proiectare si de erori de proiectare (vezi Detectare Coliziuni)

AVANTAJELE UTILIZĂRII NORULUI DE PUNCTE 3D

COPIE TRIDIMENSIONALA PERFECTĂ

Norii de puncte sunt o copie tridimensională autentică, precisă si completă a realitătii, ce nu poate fi obținută cu alt mijloc sau metodă de măsurare;

SUPORT PENTRU CERCETARE AMĂNUNȚITĂ

– Asigură specialiștilor suportul pentru o cercetare amănunțita a stadiului unui monument sau sit istoric protejat la data scanării laser 3D;

MĂSURARE EXACTĂ

Permit măsurarea exactă de distanțe și suprafețe, astfel nu mai este nevoie de întoarceri pe teren pentru măsurători suplimentare;

SE POT CREA DOCUMENTAȚII 2D SI 3D

Norii de puncte stau la baza executării produselor 2D si 3D, obținându-se astfel o documentație detaliată si completă a obiectivului scanat;

SIMULĂRI

Oferă posibilitatea de a realiza diferite animații 3D sau simulări fotorealiste cu inserarea unei intervenții noi într-un context existent.

Sa lucrăm împreună!

Experiența și profesionalismul nostru iți vor aduce plus valoare în fiecare proiect unde ne vei implica și pe noi.

office@ipartner.ro
București, România
+4 – 0722 998 663

Asteptăm mesajul dumneavoastră

8 + 14 =

+4 – 0722 998 663

office@ipartner.ro

marian_radoi

+4 – 0722 998 663