+4 - 0722 998 663 office@ipartner.ro

MODEL 3D CAD

Rezultatul scanării laser 3D este o reprezentare 3D organizată a obiectelor înregistrate numită “nor de puncte”. Poziția fiecărui punct este definită într-un sistem tridimensional, prin coordonatele X, Y, Z.

Norii de puncte 3D sunt disponibili utilizatorilor prin sistemul de vizualizare din cadrul Autodesk ReCap sau alte softuri. Aici, se pot realiza măsurători exacte pe norul de puncte si analiza diferite detalii.

Ulterior, norii obținuți sunt prelucrați și procesați în diferite softuri, pentru a se putea obține produsele 2D (imagini ortorectificate, planuri 2D, secțiuni 2D, elevații fațade 2D, etc.) sau modele 3D CAD BIM.

Nota: Norii de puncte 3D sunt 100% compatibili cu o multitudine de programe CAD si pot fi exportați ca fișiere cu format *rcp, *rcs, *xyz, *e57, *pts, *ptx, *pcg, *ascii, etc.

AVANTAJELE DECIZIEI DE A COMANDA UN MODEL 3D PE BAZA SCANĂRILOR LASER 3D

RAPIDITATE

scanarea laser necesită un timp redus de achiziție a datelor, comparativ cu alte tehnologii de măsurare.

REDUCEREA COSTURILOR

volum mare de date achiziționate într-o perioada minimă de timp, cu mai puțin personal.

SIGURANŢă în muncă

risc foarte scăzut de producere a accidentelor de munca; scanerele pot fi utilizate in medii dificile, fără a afecta integritatea obiectelor scanate sau siguranța operatorilor.

ACURATEŢE

rezultatul scanării laser este o copie 3D autentica, completă și precisă a realității, ce nu poate fi executată cu un alt mijloc sau metodă de măsurare.

EFICIENŢA

scanarea laser permite o mai bună utilizare a resurselor si spatiilor; nu mai sunt necesare întoarceri pe teren, deoarece toate detaliile sunt înregistrate.

PERFECŢIUNE

risc minim cauzat in proiectare si de erori de proiectare (vezi Detectare Coliziuni)

AVANTAJELE UTILIZĂRII MODELULUI 3D CAD

MĂSURARE SI VIZUALIZARE

Permite măsurarea și vizualizarea tuturor elementelor arhitecturale chiar dacă nu sunt incluse in elementele 2D (planuri, fațade, secțiuni);

CALCULE STRUCTURALE

Modelul șarpantei prezintă structura acoperișului 3D, permițând calcule structurale, consolidări, dimensionări și adăugări;

PREZENTAREE ȘI RANDARE

Poate fi folosit ca bază pentru vizualizări exterioare si interioare realiste.

Sa lucrăm împreună!

Experiența și profesionalismul nostru iți vor aduce plus valoare în fiecare proiect unde ne vei implica și pe noi.

office@ipartner.ro
București, România
+4 – 0722 998 663

Asteptăm mesajul dumneavoastră

5 + 3 =

+4 – 0722 998 663

office@ipartner.ro

marian_radoi

+4 – 0722 998 663